THE SCONES – METROGNOMES

 

Al van bij het eerste nummer “Goodbye, Good Luck, Good Riddance” uit het nieuwste album “Metrognomes” van de uit Colorado afkomstige formatie ‘The Scones’ wordt meteen duidelijk wat we van deze groep mogen verwachten op de twaalf songs van deze plaat. Dat is swingende Americana en complexloze rock’n’roll, gebracht door zangeres en bassiste Helen Highwater, zanger-gitarist-pianist en belangrijkste songschrijver Rick Stockton, de fluit spelende en harmony vocals meezingende Melanie Jean en drummer Harry Knipe.

“Metrognomes” is het derde album van ‘The Scones’ na “Duct Tape Chronicles” uit 2014 en “Light In The Forest” uit 2015. Tussen de twaalf nummers konden we ook enkele coverversies ontdekken met o.a. dat eerste nummer “Goodbye, Good Luck, Good Riddance” dat geschreven werd door countryartiest Zach Mann uit Nashville. Later volgen ook de soulvolle ballad “Reconsider Me” van Margaret Lewis dat in 1969 voor het eerst werd gezongen door Johnny Adams en het uit 1968 stammende, geheel instrumentale “Hard Road” uit het album “The Book Of Taliesyn” van ‘Deep Purple’.

Nog twee andere covers zijn er te horen van het uit 1976 afkomstige “White Bird” uit het gelijknamige album van David LaFlamme en van “Song For A Winter’s Night” dat in 1967 voor het eerst op het album “The Way I Feel” van folktroubadour Gordon Lightfoot te horen. Maar zoals aangegeven schreef Rick Stockton ook enkele vermeldenswaardige nieuwe nummers voor deze plaat.

O.a. “Big Blue Planet”, “I Can’t Turn My Love Away” en afsluiter “Daisy” zijn catchy in pure sixtiessound gebrachte meezingertjes en het jazzy melodietje bij “Another Day In The Park” blijft zeker ook heel gemakkelijk kleven in het geheugen van de muziekliefhebber. Nostalgische terugblikken op de ‘flower power’-tijd in de jaren zestig zullen zeker ook bij u opnieuw naar boven komen als u naar het album “Metrognomes” van ‘The Scones’ zit te luisteren. We hopen dat u daar mag van genieten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Neuf-Angled Records

video